چسب رزین اپوکسی
ساختار چسب رزین اپوکسی
این نوع چسب توسط ییرکاستان در سال 1938 اختراع شد که دارای دو اپوکسی در ساختار مولوکولی آن می باشد توان و قدرت بالای آنها باعث شده بیشترین مصرف را در زمینه الکتریسیته ، رنگ ، مهندسی سیویل و…داشته باشند که پس از پخت بر قدرت شیمیایی آنها افزوده می شود ساختار شیمیایی این چسب ها با توجه به روش پخت شامل دو گروه چسب های یک جزئی و دو جزئی تقسیم می شوند که رزین های یک جزئی به درجه حرارتی معادل 250 تا 300 درجه سانتی گراد برای پخت نیاز دارند و بدون نیاز به سخت کننده این پخت اعمال می شود چسبندگی بسیار بالایی درهر شرایط آب و هوایی دارند.
چسب اپوکسی یک ماده قوی در چسبندگی است که بر پایه رزین بوده و مقاومت بالایی درعملکرد از خود دارد این محصول در کار اتصالات دوشیع به هم به خوبی عمل کرده ومی تواند تا مدت های طولانی تری بر روی کار بمانند کاربرد زیاد اپوکسی در کامپوزیت های FRP است اما علت عدم کاربرد مناسب در این محصولات قیمت بالای چسب می باشد زیرا کامپوزیت ها بیشتر از جنس پلیمرهای کربنی و شیشه ای تولید می شوند این پلیمرها به خاطر ترکیب با چسب رزین اپوکسی جایگزین مناسبی برای کامپوزیت های پلی استر و آلیاژهای فلزی هستند .
ویژگی های چسب های رزین اپوکسی
مقاوم در برابر تغییرات دما
مقاومت کششی آنها بین 60 تا 80 مگاپاسگال است.
مقاومت برشی آنها بین 100 تا 150 مگاپاسگال است.
مقاومت خمشی آنها از 30 تا 50 مگاپاسگال می باشد.
جایگزین کردن رزین های اپوکسی به جای پلی استرها توانسته مقاومت بالایی را در محیط های اسیدی از خود نشان دهند.
ایجاد تغییرات مکانیکی این چسب ها از بالای 100 درجه دما آغاز می شود.
رزین های دوجزئی
از قابلیت های این رزین ها می توان گفت نه تنها در دماهای بالا بلکه در دمای صفر درجه هم اعمال پخت آنها را انجام داد هنگامی که چسب سخت کننده را به اپوکسی می افزایند درجه حرارت بالا رفته و ترکیب می شوند و عملیات پخت روی آنها انجام می شود این فرآیند شیمیایی به محصول استحکام بیشتری می بخشد و به همین دلیل امروزه کاربرد وسیعی از آنها می شود چسب های اپوکسی دوجزئی توانایی زیادی در پیوند سطوح به هم دارند از طرفی برخورداری آنها ازمقاومت شیمیایی و محیطی باعث باعث شده از آنها به عنوان چسب همه کاره به کار برند این محصول در انواع مختلف بنابر نیاز مشتری برای هر یک از کاربردهای شما می باشد.
مزایای استفاده ازرزین های دو جزئی
قابلیت درزگیری سطوح
مقاومت در برابر شوک
عایق مناسب الکتریسیته
بدون بو و مزه
اعمال پخت آسان با ترکیب سخت کننده
پوشش دادن سطوح در مقابل تابش خورشید و رطوبت
عدم خوردگی در تغییرات آب و هوا
قابل چسبیدن به هر سطحی مانند شیشه ، پلاستیک ، فلز ، چوب و…
کاربرد چسب رزین اپوکسی
صنعت الکتریک و الکترونیک : در این صنعت از چسب رزین دو جزئی به عنوان عایق الکتریکی در انواع قطعات مانند ترانسفورماتور و دیگر قطعات الکتریکی کاربرد دارد.
صنایع نفت و گاز : در این صنعت برای ترمیم و نشتی گیری جهت باز سازی و اتصال قطعات به یکدیگر از چسب های اپوکسی استفاده می کنند چسب ها استقامت بالایی در مقابل عوامل محیطی و اسیدی دارند که باعث خوردگی و سایش نمی شوند.
ساحلی و کشتی رانی : به علت مقاوم بودن چسب در برابر محیط های دارای رطوبت و اسیدی باعث خوردگی نمی شوند و در صنعت کشتی رانی و ساحلی برای اتصال قطعات نیز کاربرد دارند.
عمران و ساخت و ساز : در ساخت و سازه های بتنی ، ترمیم و تقویت انواع پل ها و سازه های فولادی و کاربرد در ساخت ملات و پرکننده های بتنی کاربرد دارد اتصال مادام العمر این چسب ها باعث پیشرفت و روند در کار سازه ها می شود.